първите си GPS на пътя

Така че най-накрая си решил да си купи GPS навигатор за себе си? Но на пазара ли, че толкова много възможности и ще получите малко объркан. Кой да купи? TomTom или Garmin? Какъв модел трябва да отида в по?

Независимо дали искате да отидете в за Garmin или TomTom GPS, обмислете следните съвети, за да ви помогнат да бележник и изберете устройството, GPS по ваш избор и нужди.

Навигацията е основната функционалност, предоставени от всички устройства, GPS. Но има някои функции, които може да се търси при вземането на решение за закупуване на GPS. GPS устройства са от два основни типа, в кола, посветени GPS и ръчни такива. Специализираните автомобили GPS устройства имат по-голям по-лесно да се чете сензорни екрани с много модели с гласови указания. От друга страна, държани от тях имат малък екран и няма свойства гласови указания.

Сред моделите, TomTom GO Classic, 300, 500, 700 и 900 серия, всички модели на Garmin StreetPilot и Nuvi предоставят гласови команди за навигация и ориентиране по време на шофиране. Гласовите указания е функция струва като. Не само ще ви бъде шофиране disteraction безплатно, но вие също ще се чувстват по-спокойни по време на шофиране. Друго предимство на функцията за гласови указания е, че можете да промените основните гласове, които идват в комплекта на устройството GPS с весели и алтернативни такива за освежаващо различен опит.

POI карти са друга функция, като стойност в единица GPS. Те ще ви уведомява за входящи завои и също, най-близките аварийни служби, бензиностанции, ресторанти най-близо до вашето местоположение. Персонализиране и маркиране свои собствени точки може да бъде добър разширяване на тази функция.

Помислете GPS модели, които са лесни за монтиране и стабилни, когато шофирате. Това ще направи по-лесно за вас да не-монтиране на преносими GPS устройство в колата и да го вземе със себе си в случай, че оставите колата си на публично място или паркинг за осигуряване срещу кражба. За други функции, които могат да гледат нагоре са Bluetooth възможности, външна антена с усилване ако често карам през район с по-малко небе изглед, възможност за разширяване на паметта, за да добавите повече карти.

Сега можете да се върнете на пазара с много по-кратък списък с модели GPS искате да си купите. Преди да финализира GPS, тест на пътя на различни единици GPS. Отидете на устройството GPS, че има лесен за използване интерфейс и прочетете, осигурява добър баланс между функционалност и характеристики, както и способността за бързо генериране на пътища и да предостави насоки по пътя си.

Преносими устройства GPS не се препоръчват за използване в автомобил. Тя може да бъде по-малко безопасни при използването им, тъй като те могат да предизвикат отвличане на вниманието и няма да ги намерите лесно да се работи по време на шофиране.