цифровата ера камера лед не толкова.

Не забравяйте фотоапарата Polaroid? Ok, авторът приема, че някои (може би повечето) от вас няма. Но това е супер-дупер-популярен в своето време. Подобно на Twitter е сега. Ok, не като Twitter. Още като Facebook. Не, че е твърде много. Да речем, че е MySpace популярни. Още полезна все пак.

A бастион на 60-те, 70-те и 80-те години, ако изобщо някога е имало; Polaroid създал първата “бързо” камера (всъщност изобретен през 1947 г.), която стана повсеместно с празници, рождени дни и everydays между тях в продължение на 20 години на 25 години, минимум. За да получите “бързо” картина да се развива, веднага след като qwas изхвърля от камерата, която го разтърси като силно, колкото може в продължение на 10-15 секунди. Когато сте готови, надявам се (не винаги), че имаш средно до ниско качество на картината заловен “незабавно” за идните поколения.

Това беше сериозно високотехнологичен в своята ден.

Гарантирано, има фотоапарат Polaroid на мястото на родителите си, някъде. За съжаление през 2008 г. Polaroid преустанови филмът използва с вашия фотоапарат, така че няма шанс да живее мечтата и играят вашите фантазии за 1979 ритници. The Polaroid камера дойде в момент, когато светът се събужда с потенциала на технологията и всичко, което “нова технология” означава, по това време.

Запомни Polavision? Не е толкова много. Това е добре, защото никой не прави един от двамата. Не само, че Polaroid направи незабавни все още изображения камери, но през 1977 г. те също се произвежда вид малко известни мигновени камера филм, наречен Polavision. Комплектът включва камера, филм и зрителя филм. След края на филма е заснет, ще бъде извадена от камерата и след това вкарва в зрителя за развитие, то разгледана след развитие.

Беше ужасно. Недобре обмислени, лошо проектирани, тежи тон и е стеснена от тази по-скоро важни “пространство / памет / процесорна мощ” ограничение нещо, което все още тежи други производители на технологии 30 + години по-късно.

Но “А” за усилията.

През 90-те години нещата се промениха. Или те направиха? Тъй като първите цифрови фотоапарати дойде на сцената, процесът се получи по-“бързо”. Можете дори да се “виждат” на снимката, която взе. Wow. Успех опит за изтриване на снимка от паметта пак, тъй като интерфейсът на първите цифрови фотоапарати са Atari-като в визуална екстравагантност (авторът не приема, че не си спомняте Atari – веднага отида да купя един на Ebay).

В зората на ерата на цифровите технологии камера, камери (отново) започна микровълнова по размер, с лошо до средни качествени снимки и още повече от малко неудобни за използване.

Нещата наистина не се промени много в края на краищата. Но това беше преди 15 години.
Времената са се променили. Сега, дори най-основните цифрови фотоапарати изглежда като шпионски камери от 1977 филмите за Бонд. Размерът не е проблем. За лаик фотограф, качеството не е проблем вече от двамата. Вашият Средната цифров фотоапарат може да се дръпне достатъчно достойни изглеждащи снимки. Функционалност, от друга страна, съчетани с възможност да се направи двойно мито с видео HD, е внимание, когато се търси нов фотоапарат сега. Защо не трябва да имате и двете – когато за първи път – можете да имате и двете, без компромис?

А трябва, защото за първи път, когато изгодно може. Ако сте в пазара за нов фотоапарат тази пролет има няколко нови предложения на пазара, които отбележете двете кутии на разумна цена.

Canon е горещо от печат EOS 500D със сигурност се вписва в сметката.

Новият EOS 500D разполага с 15,1-мегапикселов APS-C CMOS сензор – идеален за големи подробни разпечатки или изрязване огромни възможности. За снимане в почти тъмни условия EOS 500D предлага висока ISO чувствителност до 3200, което е разширяема до 12800, като фотографи на власт, за да стреля в най-тъмно светлинни условия.

О, и това е брилянтно HD видео камера, както добре.

The EOS 500D въвежда нов начин за любители фотографи, за да им HD видео. Той двойки неуредени правене на снимка с Full HD 1080p видео запис. За по-дълги сесии и видео клипове, потребителите могат да избират по-ниски резолюции заснемане на 720P или VGA. A вграден HDMI връзка позволява лесен и незабавен преглед на изображения и видео клипове на всеки съвместим HDTV.

Нагоре якия. На разположение в качеството на дребно в края на март.

The Nikon D90 SLR ще разтърси вашия свят, ако му позволиш. The D90 е 12,3 ефективни мегапиксела осигурява нереално резолюция, осигуряващ изображения с изключително определени детайли и разширена капацитет разширяването. Изключително широкият обхват на чувствителността: ISO 200-3200 доставя невероятно безшумни снимки. Докато не го разклаща силно.

Най-хубавото е, на D90 е първият в света цифров SLR камера с функция за филм стрелба, която доставя истинско кино резултати. Това е допълнително прецизирани с оптично качество и широк набор от обективи NIKKOR – същите лещи позовават на професионални фотографи от цял ​​свят. Благодарение на големия на D90 е сензор за изображения, цифрови снимки филм проявяват по-малко шум, отколкото тези, на един типичен видеокамера, особено в условия на слаба осветеност.

Тези две красавици от Canon и Nikon докаже извън всякакво съмнение, че слуховете за смъртта на цифров фотоапарат, са силно преувеличени. Ако ерата на камерата Polaroid дава никаква индикация за дълголетието, изглежда имаме още 10 добри години на цифрова снимка, като остави в резервоара.

Не ледена епоха, все още. С HD видео влизат в играта сега сме само за да се топли, всъщност.

Съгласен? Не съм съгласен? Твоите мисли са добре дошли по-долу.