новата Usenet

Очаквате ли статия за най-новата мания в интернет? Следващото нещо ново, след като блогове, Twitter и ми пространство?

Какво ще кажете за обрат на най-старата социална мрежа място в интернет – usenets?

Това беше само преди една година бяхме четене статии за това как Usenet е мъртъв. За това как форуми и блогове са взели над полезността на usenets. All през миналата година големите доставчици на Usenet бяха противодействие на тези твърдения със статии за това как те са все още тук и ще продължи да бъде тук и в бъдеще.

Дори и така, правни въпроси, проблеми с авторските права, както и въпросите на детската порнография хвърлят тъмна сянка върху Usenet. Как може да има “нов” Usenet сред всички гибел и мрак за usenets?

В крайна сметка, това, което ще бъде в Usenet без безплатно mp3 или копие от последните месеци плакат? Какво ще кажете за уеб-базиран Usenet? Може ли това да реши всички проблеми, свързани със стария Usenet? и какво точно е уеб-базирана Usenet? Голяма част от населението дори не знае какво е, но Usenet, без споменаването на Twitter и те ще ви чуруликам до смърт.

Точно след изобретяването на интернет колело, педагози в университетите започнаха да комуникират чрез компютрите си. Това беше началото на една огромна мрежа, която скоро включени снимки, видео и софтуер. The “Usenet” е роден.

Кой поставя тези пратки на Usenet? Нали, което правим, ближния си прави. Ако исках да се покаже ми възстановени 34 високо момче, може просто да направите снимка на него и да го публикувате в alt.binaries.hot-прът за всички хора по света да се види.

Usenet може да се похвали, че има форум за всички, че нищо не е оставено, включително нелегални снимки, видео и пиратски софтуер. Големите доставчици на Usenet твърдят, тяхната услуга е “нецензурирани” като в продължение на незаконното съдържание, които предоставят. Те нямат контрол над това, което е командировано от потребители Usenet и съдържанието се съхранява кодиран в техния сървър и не е в никаква приложима формат така или иначе. С други думи, просто погледнете другите хора начин, това, което е там е там и тя няма да изчезне скоро време.

В днешния общество “, ние се бомбардирани с толкова много нови технологии и толкова много джаджи, които просто не могат да прекарват по цял ден да научите как да използвате новия телефон, който току-що, защото пръстена на другата дразнят кучето си и той най-накрая всичко свърши . Джаджи днешния трябва да бъде по-интуитивно и лесно за използване от вчерашни джаджи. Но тази тенденция към интуитивен простота е далеч от случая със стандартно Usenet. Просто Google “Usenet начинаещи” и да видим какво ще стане. Нищо чудно, че Usenet е плосък накладки; с 2 милиона уроци на разположение, той не може да е толкова лесно за всеки да създаде Usenet.

Разбрах за Usenet назад, когато бях в колежа. Това беше голямо училище, с големи класове и няколко помощници на учителите, така, ако вашата малка клика на учебни съотборниците не знам отговора и не сте могли да стигнем до учители помощници за помощ, ти какво направи? Открих много полезни Usenet-тели в alt.sci.chemistry и alt.eng.chemisty и научих толкова много, като прочетете техните мнения. Това стана голям образователен инструмент във всичките си класове. Наистина, на Usenet има една тема за всички и най-вероятно отговорът на всеки въпрос.

Така че, има много плюсове и минуси на Usenet … и уеб-базиран е уговорката? Не напълно, но това е начало. Като уеб базирана определено определя сложността въпрос.

уеб-базирана Usenet

Всеки, който е бил в интернет може да отиде до адрес в браузъра си и влезте; това е всичко необходимо с уеб-базирана Usenet. Повечето уеб-базирани сървъри Usenet носят само една малка част от новинарските групи, че големите доставчици на носене и уеб-базираните Usenet доставчици внимателно да подбират дискусионни групи, които те подкрепят.

Няколко от уеб-базирани сървъри Usenet похвали с филтри, за да се филтрират с детската порнография. Разбира се, един педофил да прикрият името на файла на “restored_34_high_boy” и тя наистина може да бъде детската порнография и няма филтър ще го хване, дори и така, филтрите са определено е стъпка в правилната посока. Вие също така ще намерите вече, навсякъде по интернет, сайтове, които не поддържат нито “изделия” съдържание, още една стъпка в правилната посока към морала и законността въпроси за уеб-базиран Usenet.

Тъй като това е работа на уеб-базиран доставчик Usenet какво съдържание ще бъде на разположение на своите клиенти, как като потребител намери Usenet, че отговаря на вашите нужди? На по-близък от тях, ще откриете, че уеб-базирани Usenet доставчици изглежда да е много специализирана.

Ако търсите форума тип дискусии за определени теми, което наистина не може да победи Google Групи. Ако търсите снимки или видеоклипове, търсене за “сваляне Usenet” или “уеб-базирана Usenet” на любимата си търсачка ще получите добър списък.

Използвайте собствената си преценка при избора на уеб-базирани Usenet доставчик. Ако те носят Warez групи или групи, с маскирани имена за детска порнография, като “Лолита”, то вероятно не е доставчик Usenet за вас.

Usenet е все още жив и уеб-базирана Usenet ще се увеличава в популярност и в бъдеще, тъй като все повече хора го открият. Никой не би искал да загуби огромното количество информация, която може да се намери или се съхранява в Usenet момента и формира много ценна архив. В много отношения, Usenet “е” в интернет.

За съжаление, изглежда всичко, включително Usenet трябва да има модератор, който да запази тръпки, педофили и пиратите навън.