TomTom One 140

Точки на интерес могат да beinvestigated по име или Прегледан от широка категория (ресторант, бензиностанция, настаняване), но не могат да бъдат групирани от подкатегория (например мексиканската или японски кафе). Докато дестинации, избрани от неподвижно превозно средство се насочва в рамките на секунди, ние открихме, че (както в 140 One S) маршрутизация от движещ се автомобил отнема значително повече време, особено ако все още не са в правилната посока. Така че, направете безопасно нещо и дойде до пълно спиране, преди да влезе в тази резиденция
В обобщение
В TomTom XL 340 S е разположен в highestof линията XL и под GO линия на устройства TomTom преносими навигационни. The XL 340 S дърпа някои от най-полезните функции на GO подреждане, като Advanced Lane ориентиране, текст-към-говор функционалност, както и ежедневно актуализирана информация на местните цени на горивата – по време на престоя доста под $ 300 цена точка. Хора, които търсят по-модернистични характеристики (разговори със свободни ръце, данни за движението, гласова команда, и т.н.) трябва да изглежда по-нагоре по TomTom

Първи стъпки

Ако пътувате често до нови места за работа или за удоволствие, има предизвикателства четене карти, или просто искам да питам за посоката, можете да помислите за система за глобално позициониране (GPS), въз основа навигатор за вашия автомобил. След като те поставя в една дестинация, системата ще се начертае маршрут, даде Говорими завой-по-завой, и показване на маршрут, както и да отидете. Най можете да изберете вашите предпочитания за маршрутизация, включително най-късото разстояние, най-добро време, или дори маршрути, без платени пътища. Някои преносими устройства дори предлагат специални маршрута опции за пешеходци или велосипедисти да се избегне магистрали и не ограничават пешеходците, дължащи се на еднопосочно движение.

С голяма скорост можете да намерите разнообразие от точките на обжалване, включително и бензиностанции, банкомати, хотели, туристически атракции и други. Обикновено, можете да търсите определена точка на интерес, търсенето на тези, които са в близост до текущото ви местоположение, или да търсите такива в различна област. Можете дори да изберете близкия ресторант от вида на храната, която искате да ядете. След като сте се намира това, което искате, системата може да изчисли маршрут, за да получите там.

В днешния конкурентен пазар, GPS цените падат и бюджет цени единици включва функции, които преди се предлагаха само на по-скъпите модели, като например способността да се говори имената на улиците, предупреждения скорост, музикален плеър, или за преглед на снимки. По-скъпите модели може да включва такива характеристики като безжична FM трансмитер и Bluetooth-телефон съвместимост, която ви дава достъп до телефонни номера от вашия мобилен телефон или да се обадите на номера, показан на вашето устройство GPS. Bluetooth свързаност може да бъде удобен за свободни ръце на работа с телефона, или дори и да направите резервация в ресторант, докато по маршрута на базата на GPS точките на обжалване в завой. Търсените услуги, като например трафик и за времето, стават широко достъпни, въпреки че те могат да изискват абонамент. Една алтернатива, която е все по-често е безплатен трафик информация, подкрепена от малки, екранната реклама.

Допълнителни функции настрана, нашите тестове показа, че всички GPS за употреба устройства обикновено ще стигнете до вашата дестинация, но не винаги по най-ефективния маршрут. Въпреки че няма заместител на местните знания на пътища и ситуации на пътното движение, някои от най-новите устройства имат функции като исторически данни за трафика и възможност за потребителите да променят карти, за да добавите някой местен интелект.
Как да изберем

Преди да закупите GPS навигатор, помислете за вашите типични условия на шофиране, колко често сте в непознати места, както и функциите, които са най-важни за вас.

След това се съсредоточи върху това колко добре работи системата за навигация. Най-висок рейтинг модели сме тествали го прави изключително лесно да се влиза дестинации и да даде най-полезни посоки. Виж за употреба устройство GPS, че вкара и за въвеждане на дестинация. Някои интерфейси са по-интуитивно, отколкото други, и ниските звена точкуване може да бъде неудобно, бавно, или и двете. След това помислете какво, ако има такива, допълнителни функции, които искате. Ние ще ви преведе през тези стъпки и да въведе функции, за да се вземат предвид при това ръководство GPS.
Какъв тип шофиране правиш?

Ако повечето от шофирането е прекарано в пътуване по същия маршрут или тичане местните поръчки по познати пътища, може да не получите голяма полза от употреба устройство GPS.

От друга страна, ако често се сблъскват задръстванията, а навигационна система може да ви помогне да получите около него, като демонстрира околните пътища и заговор алтернативен маршрут. Той също така може да се струва плащат допълнително за трафика в реално време информация, която може да ви предупреждава за задръствания, инциденти или пътно строителство, и се построява маршрут около него още преди да стигнем до много проблеми. Но трафик отчитане на GPS единици не е добра, както и други източници на информация за пътното движение, тя може да бъде неточна или остаряла.
Къде и колко често ще го използвате?

Ако купувате нова кола, проверете дали вграден в системата е на разположение и колко струва. Те са добре интегрирани в колата. Но те могат да бъдат по-сложни за използване и обикновено са по-скъпи от преносими системи за първоначално и за следващи актуализации карта. Все пак, ако повечето от шофирането се извършва в една кола, или ако предпочитате да не да има единица монтиран на таблото или предното стъкло, а вие не сте по-малък бюджет, може да бъде по-щастлив с вграден система.

Ако често лети до нови места и отдаване под наем превозни средства, или ако сте собственик на повече от една кола, преносима система може да бъде начин да отида, особено с цените за влизането на ниво системи сега, започващи от около $ 100. И преносими вече са на разположение с висок клас функции веднъж намерени само на вградения в модела.

Ако се нуждаете само от време на време посоки, мобилен телефон, смартфон или PDA с възможност за навигация може да отговарят на вашите нужди. С тях не трябва да плащат за скъп в тире система или се притеснявате за носеща преносим употреба GPS устройство. Обикновено разходите за навигация мобилен телефон е $ 3 долара на ден или $ 10 долара на месец. Но вие също така ще трябва да закупите планината, зарядно за кола, а вероятно и план за данни за вашия телефон.
Какво ще кажете за допълнителни екстри?

A пълнофункционален резервни части модел може ефективно да обновите по-стара кола с функции като в бордовия компютър, Bluetooth хендсфри телефон капацитет, MP3 плейър, безплатен връзка, както и FM трансмитер.

Гласовата команда е функция, която ви позволява да се движите по план, което ви позволява да въведете адрес или да поискате една бензиностанция, ресторант, болница, или място от POI меню просто като попита за него. Той е достъпен на няколко от висок клас единици сега, с повече по пътя. Работа варира, но ние открихме, че тази функция работи много добре на Garmin Nuvi 885T.

Ако на живо информация за трафика е на ръка, живеят трафик информация, прогноза за времето, както и местните цени на газа може да предложи повишена мярка за безопасност и удобство. Но може да се наложи да се вземат на абонаментна такса.
Проверете местните закони

Minnesota забранява водачи от инсталиране устройство на предното стъкло, най-често място за монтиране на преносими GPS употреба единици. Проверете законите във вашия район, а планината вида налични преди да купите. Повечето производители включват пластмасов диск, който се придържа към таблото, за да осигури алтернативно място за монтиране. Друг вариант е “барбарон” планината, която просто седи на таблото и е с гумирана повърхност, за да я държи на място.

Ако пътувате извън Съединените щати, търсят преносима система, която предлага карти за навигация в други страни. Повечето ще функционира в САЩ и Канада, но някои по-високо ниво модели от Garmin, TomTom, а други идват с предварително инсталирана или може да бъдат оборудвани с карти на Европа и други региони.
Вградена батерия удобство

Почти всички нови преносими компютри сега идват с презареждаща се батерия. Ако искате да го използвате за разходка или да използвате мултимедийни функции извън автомобил, търсите този, който ще работи в продължение на най-малко три часа по обвинение.

Докато всички системи включват щепсел за 12-волтовия изход на колата, а вградената батерия ви дава възможност за използване на силата порт за друго устройство, като например мобилен телефон, и да го елиминира кабел бъркотия.

Батерията също така ви позволява да въведете дестинация и се построява маршрута, преди да седнете зад волана. Някои модели са опаковани с традиционен захранващият за използване в дома и презареждане. Повечето също така зарежда през порт на компютъра USB.
Размерът има значение

Ако изберете преносим пожарогасител, размерът е всичко-особено ако обикновено се опаковат в куфар. Някои модели са не по-голям от портфейла и тежат по-малко от 7 грама, а други са толкова големи, колкото книга с меки корици и може да тежи £ 2 или повече. Също така, потърсете екран, който е достатъчно голям, за да се чете лесно, без блокиране на вашия екран. Ние открихме, 3.5-инчов диагонал на екрана е добър компромис, но 4,3-инчов широк екран позволяват повече съдържание да се показва и да я направи по-лесно да въведете адреса, поради големите сензорен екран бутони.