мрежови рутери как работят

Когато сте в ситуация, в която трябва да се уверите, че няколко компютъра са свързани в мрежа заедно и след това да продължи да бъде в състояние да комуникира с външния свят, ще откриете, че разбира се, че се обръщат към маршрутизатора за помощ. Маршрутизаторите са станали толкова често срещано част от офис и живот домашния офис, че те са едва ли си струва да се колебае, но в действителност, ще откриете, че изучаването на рутери във вашата мрежа може да направи огромна разлика, когато става въпрос за разбиране как вашата собствена офис работи.

На първо място, ще откриете, че един път е по същество всичко за организация на данните. Домашна мрежа е система, която е много свързани помежду си, и ако всички парчета са просто свързани един с друг, вие скоро ще откриете, че вашата мрежа е задължително да се движат със скоростта на охлюв. Всяко устройство в мрежата ще оцени всяка част от информацията, която преминава през мрежа, за да се определи дали или не, че тази информация бе за него, и това ще забави нещата много. A рутер, поставени между коренно различни единици, ще се извърви дълъг път към насочване на потока на движение и като се уверите, че всичко, до мястото, където става с най-малък брой точки между възможно.

Маршрутизаторът ще използва конфигурация маса като рубриката си за определяне, когато информацията, ще отида. Таблица конфигурация ще се състои от неща като приоритет, с които съобщение трябва да бъдат доставени, правилата за работа с трафик, и информацията, при които информацията се изпраща чрез адреси. В малки и прости рутери, може да откриете, че конфигурацията таблицата е толкова лесно, както дузина линии, докато в по-сложните, таблицата конфигурация може да расте експоненциално. Когато търсите в конфигурация таблицата за собствения си рутер, ще откриете, че тя може да се променя, но тя не отнеме известно време и някои работи. Поставянето на правилните таблици конфигурация на маршрутизатора е нещо, което се нарича мига.

Рутерът, който използвате, ще бъде единственото устройство, което ще видите всяка част от данните, които минава през вашата мрежа. Един от най-важните работни места на рутера ще бъде разделяне на различни мрежи и като се уверите, че тяхното движение не блато помежду си надолу, и ще откриете, че го прави важна работа, когато става въпрос за предприемане на информация инча Интернет се прехвърлят данни под формата на пакети от данни. Тебе пакети от данни се изпращат по един балансиран път, който се навигира по милисекунда по милисекунда основа и определяне на маршрута се случи, за хората, най-малко, практически мигновено.

Отделете малко време и да мисля за вашия рутер и всичко, което той прави за вас. Има много неща, които трябва да направите, за да сте сигурни, че ще бъдат намалени на правото вид на опции се погрижа за него в офиса, така че не се пропускат възможности за разбиране на вашето оборудване.