огромните приложения на оптични влакна

Използването на оптични системи се разширява по-невероятна скорост. Само през последните 10 години, оптичните комуникационни системи са заменили почти всички коаксиални кабели и усукани двойка особено в мрежови гръбнаци. Това е особено вярно във всички дълги връзки за комуникация от разстояние.

Защо? Това може да се обясни просто. Оптични кабели са по-лесни за инсталиране, са по-леки от традиционните медни кабели, са много по-малки, отколкото техните електронни колеги, и най-важното е, че те имат много повече трафик!

Защото оптични кабели са по-леки, те са по-лесно да се оправи съществуващите канали и кабелни канали Преградени места. Други големи предимства на фибри кабели, включително имунитета им на електромагнитни смущения, по-дълги разстояния ретранслатор, по-ниски изисквания за мощност и по-голяма гъвкавост.

Всички тези плюсове правят оптични кабели много атрактивен и най-важното от всичко, много рентабилни.

Непобедимата тенденция за оптични приложения са в движение от дълги разстояния (дълги разстояния), за да ни бюро, нашата къща, и нашия офис. Условията включват FTTC (влакно до бордюра), FTTD (влакно до бюрото), FTTH (влакно до дома) и FTTB (влакно до сградата).

Оптични кабели позволи мечтата ни за интегриране на всички наши телефон, интернет и TV услуги. Широка честотна лента Fiber прави това възможно. Тя осигурява повече от достатъчно капацитет, за да отговори на всички ни глас, данни и видео изисквания.

Трансформацията от мед за влакно е значително ускорява от изобретяването на оптични усилватели влакна. Оптични усилватели влакна позволи предаване на оптични сигнали през много дълги разстояния, без да е скъп процес на преминаване към електронни сигнали, електронно усилване и преобразуване обратно към светлинния сигнал отново в традиционните регенератори.

Днес повечето от смяната на мрежовия трафик все още се извършва чрез електронни ключове, като тези от Cisco. Но огромен интерес и усилия за използване на всички оптични устройства за всички комутираща мрежа се образува в индустрията. Най-важната характеристика на всички оптични превключване се намира в почти пълната си капацитет за пренос.

Въпреки това, той все още е в етап прототип за контролиране на светлина с светлина, така че оптичните вериги ключ все още са под контрола на електронни схеми в този момент. The превключване матрица може да бъде оптични схеми, но контрола все още извършва от електронни схеми.

Оптични влакна е почти идеална среда за предаване на сигнала на разположение днес и в обозримо бъдеще. Отличната характеристика на оптичното влакно е имунитета си на електромагнитни смущения. Оптични схеми могат да се преминават в едно общо пространство без кръст смущения сред тях.

Но има и проблеми, които препятстват скоростта на всички оптична система развитие. Най-очевидният и основна причина за това е на изисквания за съвместимост с утвърдени оптични системи.

Друго голямо предимство на оптични влакна се състои в способността за мултиплекс капацитета си чрез WDM (дължина на вълната разделение мултиплексор). WDM модулира всеки от няколко потока данни в различна част от светлинния спектър. WDM е оптичната еквивалент на FDM (честотно разделяне мултиплексор). Използването на WDM може да се увеличи капацитетът на едно влакно канал оптична комуникационна система от стотици пъти.

В допълнение към комуникационните системи, оптични технологии са широко използвани в медицината, осветление, наблюдение, ендоскопия, промишлеността контрол и повече.