в света на цифровите фотоапарати

Цифров фотоапарат е камера, която улавя изображения на светлочувствителния сензор. Тя може да записва видео или все още снимка, или и двете. Той има много функции, които не са налични в филмови апарати, като показване на изображение на екрана веднага след като е взето, способността да спаси хиляди снимки, способността да се преразгледа и изтриване на снимки и запис на видео със звук. Днес, цифрови фотоапарати са интегрирани в почти всеки хай-тек джаджа като PDA, AOS, преносими компютри, мобилни телефони и дори астрономическа техника.

Почти всеки цифров фотоапарат използва някакъв вид устройство за съхранение за съхранение на данни за изображенията. Някои от най-честите сменяеми инструменти за съхранение включват CompactFlash (CF-I), Memory Stick, Microdrive (CF-II), MicroSD, MiniSD Card, MultiMediaCard (MMC), Secure Digital Card (SD), SmartMedia, USB флаш устройство, и XD-Picture Card (XD). Общите формати за цифрови изображения на камерата са Маркирани Формат на снимката File (TIFF) и Съвместно Фотография Experts Group (JPEG). Въпреки че има няколко камери, особено DSLR камери, които поддържат Raw формат. А необработени данни изображението представлява набор от непреработени пиксела намерени от камерата, AOS сензор. Някои производители имат собствени формати, за да спаси сурови данни. Nikon има NEF тип, CR2 или CRW за Canon, и MRW за Minolta. Ако планирате да си купя един цифров фотоапарат или вече имат едно, може да искате да се провери вида на цифрови фотоапарати, изброени по-долу. Колкото повече знаете за притурката си, толкова по-добре можете да се възползвате от неговите възможности.
Bridge Също така по-нататък като SLR-камери, мост видове са от висок клас камери, които са нещо като комбинация от огледално-рефлексни фотоапарати и компактни фотоапарати наричат ​​по този начин, Äúbridge, AU. Модели на мост камери в момента в пазара включват Fujifilm FinePix S100FS, Canon PowerShot S5 IS, Panasonic Lumix DMC-FZ50 и Olympus SP-570UZ.

Compact Digital: За неофициални и, Äúsnapshot, използва АС, компактни фотоапарати са силно се препоръчва. Те са малки и много удобен, но в ущърб на този тип е някои функции са изложени на риск. Основно всички компактни фотоапарати имат вградена светкавица обикновено с малка мощност, ограничена способност за филми, и възможност за макро.

Digital Single Lens Reflex (DSLR): Това е вид на цифров фотоапарат, който се прилага автоматичен механизъм огледало, което ръководства светлината от обектива по целия път през визьора. Една от причините, поради DSLR има толкова много популярност въпреки много високата си цена, е способността му да се замени и приложете специализирани лещи, основаващи се на един, фотографски изисквания AOS.

Digital ролетка: A фотоапарат снабден с далекомер се нарича далекомер камера. Той използва фокусиране механизъм, който позволява на фотографа да се прецени разстоянието на обекта, преди да вземе снимки, които са в остър фокус. Това е в контраст с повечето цифрови фотоапарати, за които са автоматично фокусиране. Първата по рода си цифров фотоапарат далекомер е Epson R-D1, която е резултат от Epson и Cosina, AOS партньорство.

Video Camera: Този вид се използва за запис на изображения в движение, като професионални видеокамери (използван в производството телевизия и филм); видеокамери (използвани от начинаещи и включва микрофон, за да записвате звук); и камери (за хората Чата по интернет) .