какво е толкова добър в Nintendo DSi

В Nintendo DSi искаха да влеят в промяна на начина, по който се играят игри, и да го направи така чудесно с въвеждането на сензорен интерфейс в долната половина на двойната екрани.

Геймплеят става толкова иновативна с това допълнение, и може да се усети, че разработчиците се насладите на предизвикателството за създаване на игра за системата.

Фактът, че сензорен удвоява за различни други задачи, като например PictoChat, е само черешката на върха на вкусни сладкиши. Докато стилус и разпознаване на ръкописен текст е загубил до палеца базирани сензорни интерфейси сега, на DS продължава да е много лесен и приятен за работа.

Обратна съвместимост – В излиза с нова конзола, че е лесно да се игнорира това, което са правили преди. Sony направи грешката с PlayStation 3, както никога много от потребителите обновен до него, защото тяхната колекция от стари PlayStation 2 заглавия ще бъдат стават неактуални.

Nintendo, за щастие, се избягва тази грешка с DS, а в действителност, тя се наведе назад, за да се уверите, че клиентите могат да използват старите си касети GameBoy, като не само включително слот за него, но хвърлят в GameBoy процесор за игрите, които изискват него.
Най-новата версия на конзолата, на Nintendo DSi, е завършило поетапното спиране тази GameBoy слот, но е направил това, след като повечето от популярните заглавия са станали лесно достъпни за игра онлайн чрез сваляне или емулатори.

Някои от недостатъците са – Докато двоен екран на Nintendo DS купи промяна в преносими игри, те също извади възможността на системата се удвои като мултимедийно устройство за възпроизвеждане.
Първоначално той не е действал като MP3 плейър или, но новата DSi определя този аспект, а също и купи в една камера.